Filizlendirilmiş (Aktive) Buğday Unu

Filizlendirilmiş-Buğday Unu

FİLİZLENDİRMENİN GÜCÜNÜ UNA TAŞIDIK

TAHILI, BİTKİYE DÖNÜŞTÜRDÜK; UN ÜRETTİK

Tohum, filizlenerek, tahıl olmaktan çıkıp bir bitki haline getirilerek üretilmiş, undur.

Buğday filizi unudur. Tahıl olarak buğday unu değildir.

Filizlenmiş Tam Tahıl Buğday Unu, (''canlandırılmış'', ''çimlendirilmiş'', "uyandırılmış",'' aktive edilmiş'') filizlenmiş buğday tanelerinden üretilmiş undur.

Hareketsiz buğdaydan un yerine, canlı, filizlenmiş buğday tanesinden üretilir . Tohumun çimlenme sürecini hızlı bir şekilde başlatarak, faydalı enzimler aktive edilir ve fitik asitin azalmasına ve ayrıca bol miktarda yararlı, biyolojik olarak kullanılabilir mikro besinlerin salınmasına neden olur.

Filizlendirme, uyuyan tohumu, tahıl olmaktan çıkarıp, canlı bir bitkiye dönüştürür ve yararlı maddeler açılarak
içindeki değerli besinleri sunmaya başlar. Filizlendirilimiş tohumlar vitamin, mineral, bitkisel besin, enzim, protein ve yağ asitleriyle doludur.

Kalorileri azalırken, faydaları önemli oranda artar. Bir kaç gün filizlendirilen tahıl, bakliyat, yemiş ve çekirdeklerin içeriğindeki protein, antioksidan, vitamin ve yağ asitleri, kuru hallerine kıyasla 30 kata kadar artar.


Bedeninizin daha alkali olmasını doğal olarak desteklerler. Gerçek anlamda süper gıdalara dönüşürler.

Filizlenmeye başlayan bir tohumun dna yapısı aktifleşir, bitkiye dönüşmeye başlar ve içinde hızla yeni enzimler üretilmeye başlar. Bu enzimler daha filizlenmenin ilk gününde kabuktaki fitik asiti yok eder ve moleküler bağları kırarak tüm minerallerinin kolayca hazmedilebilecek şekilde açığa çıkmasını sağlar.

Ayrıca bitkinin sağlıklı büyümesini sağlayacak yağ asitleri, vitamin ve antioksidanlar üretilmeye başlar. Bundan dolayı filizlendirilmiş baklagil ve tahıllar yüksek miktarda antioksidan, mineral, vitamin ve enzim içermekle kalmaz, bunların tümünün daha kolay hazmedilip hücreler tarafından kullanılabilmesini sağlar.

Filizlendirme işlemi sindirimi kolaylaştırır. Tahıl, baklagil, yenebilir tohumlar farklı miktarlarda fitik asit içerirler. Bu, tohumların fosfor depolama yoludur. Filizlendirmek fitik asit gibi tahıllarda bulunan zararlı maddeleri devre dışı bırakır, dolayısıyla sindirimi ve mineral emilimini sağlamış olur.

Filizlendirilmiş buğday unu, içindeki enzimleri aktive olmuş, artık bir bitkiye dönüşmüştür.

Bir sebze gibi rahatça sindirilir. Dietiktir.

Diğer unlara göre, lif ve protein oranları artmıştır.

Filizlenen tohumlarda gluten oranı yok olmaya başlar. Başka bir deyişle, 'glutensiz buğday unu' haline gelir.

Glisemiks indeksi oldukça düşmüştür, diabet hastalarının da rahatça tüketebileceği bir un haline gelmiştir.

Diabetiktir.

Beyaz, endüstriyel una karşı, sağlıklı un ve unlu mamülleri tüketmek, fit kalmak isteyenler içinsağlıklı alternatiftir.

Filizlendirilmiş buğday unu ile ekmek ve hamur işleri tüketmek bir sağlık sorunu olmaktan öteye, bir sebze gibi, faydalı, sağlıklı, besleyici bir duruma gelmiştir.

'FİLİZLENDİRİLMİŞ BUĞDAY UNU' SAĞLIKTIR